Falk undviker frågan om elevstödet är tillräckligt

Uppvidinge Artikeln publicerades

Lärarna har efterfrågat fler resurser när klasserna blivit större på Åsedaskolan. De har varit oroliga för att inte kunna hjälpa eleverna i den mån det behövs. Förvaltningschef Mikael Falk bekräftar att det behövdes resurser vid hans tillträde som chef, men svarar flyktigt på frågan om eleverna får tillräckligt med stöd i dag.

Mikael Falk såg tidigt att extra stöd behövdes.
Foto: Arkivfoto
Mikael Falk såg tidigt att extra stöd behövdes.

I april 2017 gick läraren Lukas Jonsson ut i Smålandsposten och berättade om oron bland lärarna på Åsedaskolan. Klasserna blev större och lärarna var oroliga för att inte kunna ge tillräckligt med stöd. Mikael Falk menar att han redan vid tillträdet som förvaltningschef såg att behovet var stort. Han berättar för Smålandsposten att under hans tid som chef har förvaltningen arbetat med att ge så mycket stöd som bara möjligt till eleverna.

Får eleverna tillräckligt med stöd?

– Jag har jobbat här drygt två år. Jag lade snabbt märke till att det behövdes fler resurser på högstadiet. Men man kan bara göra det inom de ramar som kommunfullmäktige och nämnden har beslutat om.

Får de tillräckligt med stöd då?

– Det går ju till så här att varje år går man igenom de behov man ser. Sen så bearbetas informationen på olika sätt.

Men är det tillräckligt?

– Jag tror man kan se det på det här viset. I hela Sverige så ser man stora behov i skolan. Så är det också i Uppvidinge.