Fler namn på SD-listan inför valet

Uppvidinge Artikeln publicerades

Sverigedemokraterna i Uppvidinge har utökat sin lista inför valet 2014. I år finns sex namn på listan, som toppas av Anders Ljungkvist, Åseda.

Börje Melin, från Lenhovda, som under senaste mandatperioden har haft en plats i kommunfullmäktige, återfinns på andra plats. På tredje plats finns Anders Ljungkvists fru, Kerstin. Paret Ljungkvist har efter åtta år flyttat tillbaka till Åseda. Kers­tin Ljungkvist kandiderar också till landstinget där hon har plats sju på listan.
Bland de nya på listan till kommunfullmäktige finns också företagaren Kennet Karlsson, Åseda. Fler namn kan komma till, och enligt Kerstin Ljungkvist har partiet fått dispens eftersom inte alla namn hunnit bli klara.
– Vi satsar nu helhjärtat på Uppvidinge kommun, säger Kerstin Ljungkvist. Målet är att göra ett bra val och våra väljare nöjda.
Sverigedemokraterna i Upp­- vidinge har efter valet planer på att bilda en kommunförening.
– Det innebär att vi får vår egen styrelse här och fattar våra egna beslut. Kommunföreningen får man inte bilda under ett valår, därför bildade vi i höstas en arbetsgrupp som har jobbat med listan och med hemsidan, förklarar Kerstin Ljungkvist.