Kvinna knivhotade ambulanspersonal

Uppvidinge Artikeln publicerades

En kvinna i 25-års åldern hotade en annan kvinnlig ambulanspersonal med kniv under färden in till sjukhuset i Växjö. Nu döms hon till skyddstillsyn.

En kvinna höll en kökskniv mot ambulanspersonalens ansikte.
Foto: Henrik Montgomery/TT
En kvinna höll en kökskniv mot ambulanspersonalens ansikte.

Det var i slutet av augusti förra året som ambulansen kallades till en adress i Uppvidinge kommun där en kvinna hade uppträtt hotfullt. Kalmarpolisen var också på väg till platsen, men när ambulanspersonalen kom fram bad de polisen att vända igen, eftersom de uppfattade läget som under kontroll. När ambulanspersonalen hämtade upp kvinnan tyckte de att hon var aningen irriterad, men hon följde frivilligt med in i ambulansen.

Under färden mot sjukhuset satte sig kvinnan på en stol bak i ambulansen och den kvinnliga ambulanspersonalen satt på den andra, med båren emellan dem.

När ambulanspersonalen skrev i journalen tog kvinnan plötsligt upp en 25 centimeter stor kökskniv ur sin handväska och höll kniven ett par centimeter från ögonvrån på ambulanspersonalen. Hon sa att hon skulle hugga med kniven och att hon skulle döda henne. Kvinnan höll kniven så ett par minuter innan hon lade ner den i väskan igen.

Den kvinnliga ambulanspersonalen tillkallade inte ambulansförarens hjälp utan var helt fokuserad på att bli av med kniven från ansiktet. Hon var rädd att 25-åringen skulle bli arg om hon påkallade hjälp, vilket kunde leda till tumult. Föraren märkte ingenting.

25-åringen menar att hon var påverkad av sprit och tabletter och att det blev en "snefylla". Hon har aldrig tidigare uppträtt liknande och förekommer inte heller i belastningsregistret. Hon uppger i förhör att hon inte minns mycket men att hon skäms ”skitmycket”.

Växjö tingsrätt dömer kvinnan till skyddstillsyn.