Snattare ”flippade ur” i matbutiker

Åseda Artikeln publicerades
Arkivfoto: TT
Foto: Vilhelm Stokstad / TT
Arkivfoto: TT

När en anställd i matbutiken konfronterade en 24-årig kvinna som plockade på sig varor ”flippade hon ur” och hon slog den anställde i ansiktet. Nu döms hon till fängelse.

Händelsen som nu har fått sitt rättsliga efterspel inträffade sommaren 2015 i en matbutik i Åseda. En anställd såg när en 24-årig kvinna plockade på sig varor innanför sin jacka. När den anställde konfronterade 24-åringen blev hon våldsam, svepte ned ett ställ med varor och slog sedan ett hårt knytnävsslag i ansiktet på den anställde.

24-åringen berättade i polisförhör att ”det svartnade för henne” när hon blev konfronterad och att hon ”flippade ur”. Växjö tingsrätt bedömer slaget som en misshandel av normalgraden.

24-åringen döms även för två ytterligare fall av misshandel. I juli 2015 misshandlade hon en kvinna i Åseda med ett slag i ansiktet efter att den andra kvinnan haft synpunkter på hur 24-åringen skötte om sina hundar.

I februari i år gjorde sig 24-åringen skyldig till ännu en misshandel i en matbutik, denna gång i Lidhult. Återigen blev hon konfronterad av en anställd som såg hur hon försökte snatta och hon har berättat att ”det svartnade” för henne. Den anställde blev riven, sparkad och slagen i ansiktet så att hans glasögon gick sönder.

24-åringen, som sedan tidigare förekommer under tolv avsnitt i belastningsregistret, har nu dömts till en månads fängelse. Hon ska även betala skadestånd till de tre brottsoffren.