Turbulensen ska få ett slut

Norrhult-Klavreström Artikeln publicerades

Nottebäcksskolan har haft en rörig tid. Kritik mot kommunens personalpolitik och behöriga lärare har sagt upp sig. Men den nya rektorn, Wenche Hermansen, ser framåt.

– Bra arbetsklimat är A och O, säger hon.

”Nu ska vi vända blad”, säger Wenche Hermansen.
Foto: Montage
”Nu ska vi vända blad”, säger Wenche Hermansen.

Wenche Hermansen tillträdde för ett par månader sedan som rektor på Nottebäcksskolan. Efter några år med rektorer som jobbat deltid på olika skolor i kommunen är nu tjänsten på heltid. Ett försök att skapa arbetsro och få ordning på driften efter en lång period som varit turbulent på skolan.

– Personalen har under lång tid känt sig utelämnad när det inte varit en rektor på heltid, säger Wenche Hermansen.

Enligt Wenche Hermansen har det gjort att personalen varit vana att leda och klara sig själva i sitt dagliga arbete. Och det är en erfarenhet som hon nu vill ta vara på.

– De har vanan att sköta sig själva och ta stort ansvar, säger hon.

Men lång tid av turbulens har satt sina spår och det kan ta tid att få tillbaka förtroendet igen från personalen. Det är här Wenche Hermansen står just nu.

– Det som hänt har hänt. Nu måste vi vända blad.

När Wenche Hermansen fått jobbet som rektor sökte hon på Nottebäcksskolan på nätet. Och det blev något av en överraskning.

– Jag blev faktiskt lite skraj när jag läste om allt som hänt i tidningen. Men jag blev också peppad och jag gillar att lägga ribban högt.

Wenche Hermansen har lång erfarenhet som rektor både i Sverige och Norge. Närmast kommer hon från Älmhult där hon vikarierat en tid. Före det var hon rektor tre år i Olofström. Men innan det la hon årtionden inom skolan i Nordnorge.

– När jag kom lade jag fram mina visioner och visade hur jag arbetat tidigare.

Och det är personalen hon vill lägga fokus på. Utan ett bra arbetsklimat får man inga bra resultat.

– Jag vill förankra och ha personalgruppen med mig. Och det är Alfa och Omega att ha ett bra arbetsklimat.