Terrormisstänkta stormade av polis - tre uppges ha blivit dödade

Världen Artikeln publicerades

Polisen har stormat både den plats där de två massakermisstänkta männen varit förskansade nordost om Paris och den butik i Paris där en tredje man hållit gisslan.
Alla de tre männen uppges ha blivit dödade.

De flesta av de personer som hållits gisslan har befriats – men två personer uppges ha mist livet.
Kommandosoldater kunde ses på taket till tryckeriet i byn Dammartin-en-Goële och explosioner och skottlossning kunde höras från platsen för en stund sedan. De jagade har antagits vara bröderna Chérif och Saïd Kouachi, utpekade som skyldiga till attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo som krävde tolv liv.
Samtidigt stormades butiken i Paris där ett gisslandrama ägt rum. Gisslandramat har koppling till massakern på satirtidningen. Gisslantagaren har identifierats som Amedy Coulibaly – en bekant till de två andra.
Coulibaly hade enligt franska medier hotat att döda gisslan om inte insatsen i byn Dammartin-en-Goële avslutades.
– Han gick direkt in i butiken och började skjuta med sin kalasjnikov, säger ögonvittnet Fabian till franska medier.
32-årige Coulibaly ska ha varit medlem i samma jihadistgrupp som bröderna Kouachi i Paris. Gruppen rekryterade för tio år sedan unga män för att strida i Irak.
Paris har varit en belägrad stad se senaste dagarna. Panik utbröt i Vincennes vid nyheten om gisslan i den judiska matbutiken. Tungt beväpnad polis har belägrat båda områdena och invånarna uppmanats hålla sig borta från gatorna.
Det lilla samhället Dammartin-en-Goële, nordost om huvudstaden och med 8 000 invånare, har fullkomligt tagits över av prickskyttar, bepansrade fordon och helikoptrar i jakten på männen.
Vid telefonkontakt ska männen ha sagt att de vill dö som martyrer, uppger den lokale parlamentsledamoten Yves Albarello för tv-kanalen Itele.