34-årig man utnyttjade flicka i Växjö sexuellt efter nätträff

Växjö Artikeln publicerades

Via nätet fick en 34-årig man i Malmö kontakt med en ung flicka. När de träffades i Växjö utsattes flickan för sexuella övergrepp. Mannen har i polisförhör erkänt sexuellt utnyttjande av barn.

- De fick kontakt på kamrat.com omkring en vecka innan de bestämde träff i Växjö, säger åklagare Emma Berge som lett förundersökningen.
– Mannen har erkänt att det gått till på det sättet som flickan berättat.
Malmöbon är tidigare ostraffad och kände till att flickan var under 15 år när han den aktuella fredagen reste till henne i Växjö. De träffades utomhus och under mötet förgrep mannen sig på henne.
- Flickan var 13 år och det framgår av konversationen att han var väl medveten om att hon i vart fall var under 15 år, konstaterar Emma Berge.
I den hemligstämplade förundersökningen finns bland annat 90 sidor nätkonversationer mellan mannen och flickan. Innehållet är en del av åklagarens bevisning vid den kommande rättegången i Växjö tingsrätt, det är ännu inte bestämt när rättegången ska hållas.
Efter övergreppet hade de inblandade fortsatt kontakt med varandra under några dagar. Men det dröjde närmare ett år innan polisen kopplades in.
- Det här kom fram i samband med en annan utredning som fortfarande pågår där samma flicka är målsägande. När hon var hos polisen och berättade om en händelse så kom även detta upp.
I den andra utredningen där flickan drabbats är en helt annan man misstänkt och gäller utnyttjande av barn för sexuell posering samt sexuellt ofredande.
- De brotten har ute- slutande skett via nätkontakter, säger åklagare Emma Berge.