46-åring misstänks för sexbrott på vårdcentral

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Daniella backlund/SvD/TT

Den 46-årige mannen som misstänks ha ofredat en kvinna på en vårdcentral i Växjö åtalas. Mannen nekar till misstanken om sexuellt ofredande.

– Det var det sjukaste jag hört. Jag har ingenting med det här att göra, var mannens reaktion när polisen berättade om brottsmisstanken i förhör.

– Jag skulle aldrig få för mig att göra en så här pervers sak.

Smålandsposten har tidigare berättat den utsatta kvinnans version av händelsen som inträffade den sjunde augusti.

Fallet har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, eftersom kvinnan upplever att hon inte fick hjälp av vårdcentralens personal att polisanmäla det inträffade.

Sexbrottet har även tagits upp på ett regionstyrelsemöte. Regiondirektör Martin Myrskog sa då att man saknar tydliga rutiner för att hantera liknande situationer.

Den aktuella dagen gick den utsatta kvinnan in på vårdcentralens toalett efter att ha suttit i väntrummet tillsammans med andra patienter, bland andra den nu åtalade.

Kvinnan hann inte dra igen toalettdörren innan en man också kom in. Kvinnan har i polisförhör sagt att hon blev överrumplad och chockad.

– Innan jag hann reagera så hade mannen stängt och låst toalettdörren.

Anklagelsen mot mannen är att han knäppte upp sina byxor och genom kalsongerna såg kvinnan att mannen hade erektion.

Kvinnan skrek ”vad fan håller du på med” innan mannen drog upp byxorna och lugnt gick ut.

Under den kommande rättegången har åklagaren begärt vittnesförhör med personal vid vårdcentralen som kände igen den utpekade mannen.