59 nya lägenheter i Växjös nya höghus

Växjö Artikeln publicerades

Antalet bostadsrätter i det så kallade Icon-huset, som just nu byggs på Arenastaden i Växjö, blir fler.

På tisdagen framkom att ytterligare 59 lägenheter byggs i fastigheten.

Just nu byggs den så kallade Icon-fastigheten i Växjö och fastighetsbolaget App Properties berättar nu att det blir ytterligare 59 nya bostadsrätter.
Foto: Arkivbild
Just nu byggs den så kallade Icon-fastigheten i Växjö och fastighetsbolaget App Properties berättar nu att det blir ytterligare 59 nya bostadsrätter.

Det så kallade Icon-huset som byggs av App Properties, var från början bland annat planerat för 220 bostadsrätter. Smålandsposten har tidigare rapporterat att de flesta lägenheterna redan är sålda.

Nu har fastighetsbolaget valt att utöka antal lägenheter och på våningarna fyra och fem byggs ytterligare 59 bostadsrätter. Det handlar uteslutande om ettor och två.

– Vi har planerat om den del i fastigheten och vi skapar nu en tredje bostadsrättsförening, berättar Amanda Öman, ansvarig för pr och försäljning på App Properties, till Smålandsposten.

– Från början var det tänkt att dessa lägenheter skulle vara hotellrum. Men vårt så kallade hotellkoncept har varit så eftertraktat att vi inte längre är i behov av så många fasta hotellrum, fortsätter hon.

Hon berättar vidare att det så kallade hotellkonceptet har prövats i fastigheter i både Borgholm och i Båstad och att konceptet har varit framgångsrikt. Konceptet innebär att lägenhetsinnehavaren kan ansluta sig till hotellet och få hjälp med att hyra ut sin lägenhet, när man inte använder den. Till exempel så kan en övernattningslägenhet hyras ut via hotellet när den står tom.

– Men hotellet kommer att vara kvar. Däremot blir det färre fasta rum eftersom så många av våra lägenhetsinnehavare har valt att ansluta sig till konceptet. Nu frigör vi i stället 59 lägenheter och säljer 39 av dem, resterande 20 köper APP och hyr ut, säger hon.

Om ett år är det dags för inflyttning i fastigheten och Amanda Öman berättar att trycket på mindre lägenheter i Växjö är väldigt stort.

– Den förra rundan vi sålde tog slut på bara ett par timmar, så efterfrågan på mindre bostadsrätter i Växjö är väldigt stor just nu. Därför känns det väldigt bra att kunna erbjuda ännu fler mindre lägenheter, säger hon.

VXonews var först med att rapportera om de nya lägenheterna.