Alla var där när Charlotta Svanberg (S) tackades av

Växjö Artikeln publicerades

Socialdemokraten Charlotta Svanberg har varit heltidspolitiker i Växjö sedan 1996. Under onsdagen avtackades hos på restaurang Teaterparken på Växjö konserthus.

Alla som är något inom Växjö kommun var på plats. Allt från politiker, till tjänstemän och opinionsbildare. Kön ringlade lång när alla skulle få en pratstund med Charlotta Svanberg och när de skulle överlämna en present. Hon hade avböjt presenter till sig själv och i stället uppmanat alla gäster att skänka pengar till Unicef. Men det kom ändå en del gåvor. Allt från ett modellflygplan från Småland Airport, till godis i olika former och smaker. Hon fick även en plats och nummerlapp till Växjöloppet.
– Det var väldigt kul att få en plats i Växjöloppet, men jag kommer inte springa. Nej, det är inget för mig. Det får andra göra som är bättre på sånt, säger Charlotta Svanberg.

Charlotta Svanberg valdes in i Växjö kommunfullmäktige redan 1991. Hon blev heltidspolitiker 1996 och sedan 1998 har hon varit kommunalråd, både i majoritet och som nu, i opposition. När hon i somras meddelade att hon skulle sluta var det många som reagerade och höjde på ögonbrynen. Men hon själv känner sig nöjd med sitt beslut.
– När jag väl hade bestämt mig kändes det inte konstigt, utan snarare självklart. Men det har nog varit svårare för personer i min omgivning att acceptera att det nu är slut, säger Charlotta Svanberg.

Bo Frank (M), Växjös kommunalråd, var givetvis på plats och han överräckte en flaska champagne.
– Jag har slitit ut många socialdemokratiska kommunalråd genom åren. Alla har fått en flaska champagne. Åsa Karlsson Björkmarker som nu tar över ger jag till jul, sen blir det avtackning för henne också, sa Bo Frank med ett leende på läpparna.

Även om Charlott Svanberg nu lämnar sin roll som kommunalråd lämnar hon inte kommunpolitiken. Hon får andra politiska uppdrag fram till valet. Till valet kandiderar hon till regionfullmäktige och Charlotta Svanberg blir nog kvar i politiken ett par år till.