Allsångspubliken trotsade mörka moln

Växjö ,
Idol-deltagaren Renaida inledde kvällen med en cover på Alicia Keys "Fallin'".
Foto:
Siw "Augustina" Carlsson lockade till många skratt.
Foto:
Växjöbaserade dansbandssångerskan Mona G sjöng bland annat "Den bästa tiden i mitt liv"
Foto:
Trots mörka moln fylldes parken med publik.
Foto:
Louise Karlsson och Monica Björk Wester är vana deltagare och hade varma filtar och paraplyer med sig.
Foto:
Siw "Augustina" Carlsson och Peje Johansson stämde upp i ett fyrfallet leve för Sten Nilsson och hans karriär.
Foto:

Molnen låg tjocka över Linnéparken, men publiken svek inte. Sång och musik värmde upp den svala sommarkvällen.

Artikeln publicerades 17 juli 2017.

Varma jackor och filtar var på modet under måndagskvällen på allsången i Linnéparken. Även ihopfällda paraplyer var en vanlig vy i publiken.

– Vi är förberedda, det var inte jättefint väder för fjorton dagar sedan heller, säger Monica Björk Wester, som sitter i hopkurad under en filt.

Idol-deltagaren Renaida inledde kvällen med bland annat Aretha Franklins "Respect". Tillsammans med Siw "Augustina" Carlsson och Peje Johansson tog hon sedan ton i "Upp och pröva dina vingar" när det var dags för allsång.

Teatergruppen RAMP från Hovmantorp bjöd på ett smakprov ur sin kommande föreställning, innan det var dags för mer allsång. Näst på tur var dansbandssångerskan Mona G med ett par låtar, innan lokala Felicia Reggentin sjöng en cover på Wiktorias "As I lay me down" till stora applåder.

Sist ut för kvällen var dansbandslegenden Sten Nilsson. Augustina och Peje fick hela publiken att ställa sig upp i ett fyrfallet leve för Sten och Stanleys 55 årsjubileum, innan han tillägnade Växjö "Dra dit pepparn växer".

Publiken enades för sista gången för kvällen i "Jag vill vara din Margareta". Ett par droppar hade hunnit falla från himlen, men den trogna publiken stannade tills de sista tonerna ebbade ut.