Arg mamma döms för dödshot mot pedagoger

Växjö Artikeln publicerades
Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT
Foto: Jessica Gow/TT
Kvinnan på bilden har inget samband med artikeln. Arkivfoto: TT

En elev på ett kollo i Växjö fick inte vara kvar efter en incident med ett annat barn. Då ringde elevens mamma upp personalen och sa att hon skulle ”slå ihjäl dem allihop”.

Sommaren 2016 tvingades personalen på ett kollo i Växjö kommun skicka hem en elev sedan han varit inblandad i en incident med ett annat barn på lägret.

När elevens mamma, en 38-åring, fick reda på att hennes son inte fick vara kvar på kollot blev hon mycket upprörd och ringde en av pedagogerna och sa att ”jag ska komma och slå ihjäl er allihopa”.

Personalen på kollot vittnade vid rättegången i Växjö tingsrätt om att de blev ”fruktansvärt rädda” efter telefonhotet. De låste alla dörrar, en person fick vakta i fönstret och därefter ringde de till polisen.

Ett av barnen som hörde hotet på högtalartelefonen vågade inte vara kvar på kollot.

38-åringen berättade vid rättegången att hon inte mindes att hon skulle ha sagt något hotfullt utan att hon bara ringde för att få en förklaring till varför hennes son inte fick vara kvar på kollot.

Men rätten stöder sig på pedagogernas vittnesmål och dömer nu 38-åringen för olaga hot. Straffet blir 3 000 kronor i böter. Hon ska även betala skadestånd på 5 000 kronor till den pedagog som mottog dödshotet.