Asylboendet Örnen avvecklas

Växjö Artikeln publicerades

Asylboendet Örnen vid Växjö gamla folkets park avvecklas fram till den 28 februari 2018. Migrationsverket kommer att erbjuda de boende plats på andra asylboenden i närområdet.

Antalet asylsökande i Sverige fortsätter sjunka. Därmed har också de som behöver ett boende minskat kraftigt. Migrationsverket kommer därför att avveckla de sista upphandlade asylboendena i hela Sverige under vintern och våren. Det handlar totalt om 58 boenden varav asylboendet Örnen 29 på Butapalats vid folkets park i Växjö är ett. Här har funnits plats för runt 200 flyktingar.

Butapalats
Foto: Lennart Ernstsson
Butapalats

– Vi ska som myndighet hushålla med statens resurser och följa de lagar och regler som gäller för upphandling. Därmed måste vi avveckla de dyraste boendena först och det är de upphandlade boendena, säger Jennie Sörman, sektionschef, Migrationsverket region Syd i ett pressmeddelande.

Migrationsverket kommer att erbjuda de som är asylsökande plats på andra asylboenden senast två veckor innan flytt. De asylsökande som vill har även möjlighet att ordna med ett eget boende, till exempel hos vänner eller släktingar. De som redan har fått beslut om uppehållstillstånd kommer att få en plats i en anvisad kommun.

Migrationsverket informerade under onsdagen de boende på Örnen om att asylboendet kommer att avvecklas.

.