Växjö kommun: Avtal om förmånscyklar klart

Växjö Artikeln publicerades
Genrebild från TT.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Genrebild från TT.

Nu finns det ett färdigt avtal om förmånscyklar för medarbetare inom Växjö kommunkoncern och Värends räddningstjänst.

Kommunstyrelsen sade i september 2017 ja till att införa ett erbjudande om förmånscykel för tillsvidareanställda medarbetare inom Växjö kommunkoncern, inklusive Värends räddningstjänst, totalt cirka 7 000 personer. Nu är avtalet klart, meddelar Växjö kommun. Lan Assistans Sweden AB får uppdraget.

Avtalet innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare erbjuds att hyra en cykel med bruttolöneavdrag under 36 månader. Därefter finns det möjlighet att köpa cykeln till ett marknadsvärde.

– Att vi nu har ett avtal klart är ett viktigt steg i Växjö kommuns strategi att bli en bättre cykelkommun. Får vi samma genomslag som i andra kommuner och regioner som genomfört detta, kan det betyda 1 000 nya cyklar bland kommunens personal. Det innebär en ökad folkhälsa och är en bra åtgärd för miljön, säger Magnus P. Wåhlin (MP), 2:e vice ordförande i KSOP i ett pressmeddelande.

Medarbetare är inbjudna till visning och provkörning av förmånscyklarna onsdagen den 28 februari vid kommunhusets innergård. Kommunchef Monica Skagne och Magnus P. Wåhlin (MP) kommer att finnas på plats.

– Det känns fantastiskt kul att kunna erbjuda förmånscyklar till våra medarbetare inom kommunkoncernen. Det är en viktig del i arbetet med att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, säger kommunchef Monica Skagne i pressmeddelandet.