Bilist rammade bilar och träd längs Linnégatan

Växjö Artikeln publicerades

Den 31-åriga bilistens väg in mot Växjö centrum kunde ha slutat i tragedi. Han hamnade på fel sida vägen, rammade flera bilar och körde in i en rad träd innan färden tog slut i rondellen vid Barks kiosk.

Mannen var på väg in mot centrala Växjö vid halv fyra-tiden på lördagseftermiddagen. Efter Norremarksrondellen blir färden plötsligt väldigt vinglig och bilisten stöter ihop med ett par mötande bilister.
Han kör vidare och kör in i ett flertal träd – sju, åtta stycken, enligt polisen. På Linnégatan längs Kungsmadskolan hamnar han på fel sida vägen, kolliderar med ytterligare en bil innan det till sist tar stopp i en häck vid rondellen vid Barks kiosk.
När polis anländer till platsen är mannen först inte vid medvetande. Han klarnar dock till och det är snart bekräftat att det hela berott på mannens sjukdomsbild. Han var inte påverkad av alkohol eller droger och det finns inte heller några misstankar om brott.
– Det var rena turen att inga personer kom till allvarlig skada. Det är ju gång- och cykelväg längs hela den här sträckan. Dessutom är det en rad övergångsställen, säger David Grann, inre befäl vid Kronobergspolisen.
Den 31-åriga mannen fick föras till Växjö lasarett med lindriga skador. Hans körkortsinnehav kommer nu att prövas.