Bilplatsavgifter upprör hyresgäster i Växjö

Växjö Artikeln publicerades
Arkivfoto
Arkivfoto

Växjöbostäder har valt att införa marknadsmässiga avgifter för hyresgästers bilplatser på flera områden i Växjö, något som tidigare ingick i hyran. Detta har gjort många hyresgäster väldigt upprörda.

VXOnews rapporterar att hyresgäster med parkeringsplatser på Domprostmossen, Tomtebo, Kråkan, Lassaskog, Nydala och Teleborg får betala 400, 225 eller 150 kr för parkeringsplats i månaden beroende på var de bor.

Som kompensation sänker Växjöbostäder hyran med 45 kr.

- Det är löjligt. De 45 kronorna kommer slukas upp direkt av det kommande årets hyreshöjningarna. Vi i Hyresgästföreningen ville vara snälla och föreslog att hyran skulle sänkas med 90 kronor, men Växjöbostäder var helt avvisande, säger Lars-Inge Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation till VXOnews.

Lars-Inge Eriksson säger i artikeln att det som framförallt är upprörande är bristen på dialog mellan Hyresgästföreningen och Växjöbostäder.

– Vi ställdes inför ett fullbordat faktum och nu vägrar de att förhandla i frågan. Växjöbostäder säger sig ha ambitionen att bli Sveriges bästa hyresvärd. Jag kan säga så här, vägen dit lär bli lång och krokig, säger Lars-Inge Eriksson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation till VXOnews.

Tommy Ljung, ekonomichef på Växjöbostäder, säger att det förts en dialog med hyresgästföreningen gällande parkeringsplatserna, men att Växjöbostäder var tvungna att ta beslutet utan att det uppnåtts någon överenskommelse.