Bo Frank provar Twitter efter mycket övertalning

Växjö Artikeln publicerades

Snart syns Kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) på Twitter. Han som tidigare varit helt emot sociala medier i alla dess former ska nu delta i en digital frågestund.
– Jag har blivit övertalad, säger Bo Frank.

Två dagar efter Kommunfullmäktiges årliga budgetförhandlingar kommer en digital frågestund med Kommunstyrelsens ordförande Bo Frank att anordnas på det sociala mediet Twitter. Idén kommer från Moderata Ungdomsförbundets distriktsordförande Oliver Rosengren.
– Det är helt klart Oliver som har tvingat in mig i detta. Han tycker att jag är alldeles för omodern. Det har varit lite tvång och mycket övertalning, säger Bo Frank (M).

Bo Frank har tidigare varit helt emot sociala medier och vägrat både Facebook och Twitter.
Har du ändrat uppfattning?
– Nej, men jag orkade inte stå emot. Sen måste man vara beredd att prova nya saker och man kanske kan ändra sig i framtiden, men att jag gör det här är bara ett undantag. Jag tycker att jag kan vara tillgänglig utan Facebook och Twitter. Jag har mina veckobrev och är blixtsnabb på att svara på mail. Det är min grej.

Under en och en halv timme kommer Bo Frank att svara på så många frågor som det bara går och på Twitter används hashtagen #FrågaBosse. Syftet är att öka närheten och hitta nya kommunikationsvägar mellan medborgare och kommunens ledande beslutsfattare.
– Det ska bli spännande och jag hoppas på mycket frågor, säger Bo Frank.
Den digitala frågestunden kommer att hållas den 18 juni mellan klockan 16.30 och 18.00.