Bo Frank slår ifrån sig kritik

Växjö Artikeln publicerades

Än en gång får kommunalrådet Bo Franks agerande i flyktingmottagandet kritik av Liberala ungdomsförbundet. Den här gången gäller det ensamkommande flyktingbarn.

Växjö har sagt upp avtalet med Migrationsverket om att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Detta har fått Liberala ungdomsförbundet Kronoberg att reagera.
I ett pressmeddelande kallar man Bo Franks agerande för ”förkastligt”.
– Att stänga dörren för ensamkommande flyktingbarn slår mot de mest utsatta. Vi står för en öppen och human flyktingpolitik, säger Albin Dahlén, Luf:s distriktsordförande.
Kommunalrådet Bo Frank (M) förklarade i förra veckan i Smålandsposten att stoppet för ensamkommande barn, det handlar om 25–30 om året, måste ses i ett sammanhang. Att man sade upp avtalet om flyktingbarnen beror på att det enligt honom var den enda påverkbara faktorn.

Men förungliberalerna handlar det om grundläggande värderingar.
– Vi i Luf är alltid i opposition mot ofriheten och ofrihetens krafter oavsett om den kommer från vänster eller höger. Vi kommer alltid att sträva mot en öppnare och mer tolerant värld. Så är det, säger Albin Dahlén.
– Jag tycker det är extra anmärkningsvärt när man går på just barn.
Bo Frank menar att Växjö har tagit emot för många flyktingar och att det vore mer rimligt att ligga på en genomsnittlig nivå för svenska kommuner. Det är argument som Albin Dahlén inte köper.
– Om andra kommuner är dåliga på att ta emot flyktingar så är det inget skäl för att vi också ska vara det.

Nu är detinte första gången som Luf kritiserar Bo Frank i flyktingfrågan. I februari i år anklagade de honom för att använda en främlingsfientlig ton.
Bo Frank svarade då att ”det där är trams och på gränsen till förtal”.
Den här gången har han inte lust att gå i polemik med Luf.
– Jag har bara enda kommentar och det är att uppsägandet av avtalet är godkänt av en enig kommunstyrelse. Det är min enda kommentar.

Luf menar att om andra kommuner är dåliga på att ta emot flyktingar är det inget skäl för att Växjö också ska vara det.
– Jag har inga kommentarer.

Börjar du tröttna på Luf?
– Inga kommentarer. Jag känner väldigt starkt stöd hos kommunens medborgare. Det är det enda jag vill säga. Jag lägger inte mer pinnar på brasan utan det räcker med detta.