Bråk om studentbilderna ledde till misshandel

Växjö Artikeln publicerades

Diskussioner om vem som skulle vara med på familjens studentbilder ledde till misshandel och stort polispådrag mitt i Växjö under onsdagen.

Det var strax innan halv tre som polisen fick larmet om ett större bråk mitt under studentfirandet på ProCivitas Privata Gymnasium i Växjö.

– Då var det oklart hur många som var inblandade och rätt stökigt på plats och vi skickade tillgänglig personal, säger Viktor Jensen, jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Sex patruller beordrades rakt in i skolans firande där en 16-årig pojke blivit så illa slagen att han avfördes med ambulans till sjukhus för läkarvård.

– Man har börjat diskutera vem som skulle få vara med på familjens studentbilder och innan man löst det så har alltså en person blivit skadad, säger Viktor Jensen.

En 30-årig man är nu misstänkt för misshandel av normalgraden.

Den stora insatsen från polisen tilldrog sig stor uppmärksamhet och även elever och yngre barn på Växjö Montessoriskola blev vittne till bråket och våldet.

Händelsen betraktades som så allvarlig att Montessoriskolans rektor gick ut i särskilt meddelande till vårdnadshavarna och skolans personal och där de yngre barnen erbjöds samtal.

– De som bråkade mitt i firandet tillhörde en och samma släkt men det blev stimmigt och stökigt runt omkring, säger Viktor Jensen.

ProCivitas rektor Johan Kåberg kontaktar Smålandsposten under onsdagskvällen och vill förtydliga att bråket och misshandeln skedde 100 meter från skolans utspring och att själva utspringet var avslutat när bråket uppstod.