"De skrev som om jag ville lura folk"

Växjö Artikeln publicerades
27-årige Mario Delic från Växjö är van vid att förväxlas med Zlatan Ibrahimovic. – Det är en daglig händelse, säger han.
Foto:Calle Berglund
27-årige Mario Delic från Växjö är van vid att förväxlas med Zlatan Ibrahimovic. – Det är en daglig händelse, säger han.

På semester i Kroatien eller hemma i Växjö spelar ingen roll. Blickarna, viskningarna bakom ryggen och smygfotandet fortsätter ändå. Men 27-årige Mario Delic tar förväxlingen med fotbollsikonen från Rosengård med ro.

När Mario Delic från Växjö senast var på semester i kuststaden Zadar i Kroatien blev hans stund i solstolen nyhetsstoff.

Badgästerna smygkollade på honom, tog bilder och påpekade hur lik han är Zlatan Ibrahimovic. Uppståndelsen nådde en lokal kvällstidning som rapporterade om superstjärnans dubbelgångare.

– De skrev att jag gled in på hotellområdet i en lyxig vit Audi och spenderade en timme med att skriva autografer och ta fanbilder. Det var överdrivet och några autografer skrev jag inte. Men de skrev ändå som om jag försökte lura folk, säger Mario Delic.

Själv tycker han inte att han är speciellt lik Zlatan. Men han förstår likheten och de personer som inte kunde låta bli att påpeka och ta en bild av den på stranden.

– Jag har lärt mig hantera det, men ibland blir man osäker när folk pekar och stirrar på en utan att gå fram och fråga om en bild.

Förväxlingarna började för två år sedan och blev vanligare när han skaffade samurajknut.

Att Mario Delic dessutom spelar A-lagsfotboll i Älmeboda/ Linneryd gör att fler gärna kallar han "Zlatan" på träningar eller matcher. Sen fortsätter smygfotandet både i Växjö och utomlands.

– Visst är det positivt eftersom Zlatan är en förebild, men det är jobbigt när folk driver med en.