Elever stängs av efter skolhot

Växjö Artikeln publicerades
– Vi accepterar inte att man gör denna typ av saker, även om det sker på skoj. Vi ser väldigt allvarligt på detta, säger rektor Robert Eriksson.
Foto:Lars-Goran Rydqvist
– Vi accepterar inte att man gör denna typ av saker, även om det sker på skoj. Vi ser väldigt allvarligt på detta, säger rektor Robert Eriksson.

Två elever vid Fagrabäckskolan stängs av efter att de riktat hot mot skolan.

– Vi ser väldigt allvarligt på detta, säger skolans rektor.

På fredagen gick Fagrabäckskolans ledning ut med ett meddelande till samtliga vårdnadshavare som har elever på skolan. Här skriver man att ledningen under förmiddagen fick veta att två elever hade spelat in en film som sedan spridits på Snapchat konton.

Hotet i filmen var inte riktat mot någon enskild person utan mot Fagrabäckskolan generellt. Enligt rektor Robert Eriksson fick skolledningen kännedom om hotet via en lärare.

– Det var en lärare som fick reda på detta och efter det agerade vi omedelbart, säger han och fortsätter:

– Detta är en isolerad händelse på skolan och det finns ingen koppling till tidigare incidenter. Det har varit olika elever vid varje händelse.

Kan du säga något om vad hotet bestod i?

– Eleverna har uttryckt olämpliga saker om skolan men närmare än så vill jag inte kommentera det.

Polis och socialtjänst är inkopplade och en anmälan är upprättad. Eleverna är avstängda, inledningsvis en vecka. Enligt skolledningen gör polisen bedömningen att det inte finns någon hotbild.

– Det har kommit in en anmälan om olaga hot, säger Sofie Särbring jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

– Vi accepterar inte att man gör denna typ av saker, även om det sker på skoj. Vi ser väldigt allvarligt på detta, säger Robert Eriksson.