Fängelse för stöld av lastpallar

Markaryd Artikeln publicerades
Foto:Hasse Holmberg / TT

Två män som misstänks ha stulit lastpallar från flera företag, däribland ett företag från Markaryd, har nu fått sin dom. För en av männen innebär det ett fängelsestraff.

De två män som misstänktes vid två tillfällen i juli ha stulit sammanlagt 350 lastpallar till ett värde av 35 000 kronor dömdes i Växjö tingsrätt under söndagen.

Männen ska ha stulit lastpallarna från ett företag i Markaryd och från ett företag i Örkelljunga.

Tingsrätten fann de båda männen skyldiga för stölderna. En 22-årig man dömdes till villkorlig dom och en 30-årig man dömdes till fängelse i två månader.

Den 22-årige mannen erkände stöld av sammanlagt 170 lastpallar. I förhör berättade 22-åringen att de skulle bygga en koja av lastpallarna i skogen att bo i och att de åkt till ett tiotal företag för att ta lastpallar och att han trodde det var tillåtet att ta dem.

Den 30-årige mannen förnekade brott. Han erkände att han tagit 150 lastpallar men trodde att det var tillåtet. Han erkände också de tillsammans tagit 30–40 lastpallar men att han trodde 22-åringen fått tillåtelse att ta dem.

Att männen skulle bygga en bostad av pallarna ansåg tingsrätten vara osannolikt då det på platsen där de stulna lastpallarna hittades saknades andra saker som skulle kunna användas för att bygga en bostad.

Lastpallarna hittades i skogen utanför Markaryd och de två männen påträffades i nära anslutning till fynden.

30-åringen är sedan tidigare dömd för flera stölder, därav fängelsestraffet på två månader.