Fest till fem på natten – om Lakers tar guld

VÄXJÖ Artikeln publicerades
Lakersspelarna lyfter bucklan efter SM-guldet 2015. Arkivfoto: TT
Foto: MIKAEL FRITZON / TT
Lakersspelarna lyfter bucklan efter SM-guldet 2015. Arkivfoto: TT

Växjö Lakers har krossat Skellefteå i de två första matcherna i SM-finalen. Nu har Hotell Statt fått tummen upp för att hålla öppet till fem på natten – om Lakers säkrar guldet.

Det ser mycket bra ut för Växjö Lakers i SM-finalen i hockey. Laget har vunnit de två inledande matcherna i bäst av sju mot Skellefteå och i morgon, lördag, väntar en ny batalj i Vida Arena.

Nu har Oliver Rosengren (M) – ordförande i nämnden för arbete och välfärd – gjort tummen upp för en ansökan från Hotell Statt AB, som driver Elite Stadshotellet i centrum, om att få hålla öppet ända till klockan fem på natten om Växjö Lakers vinner SM-guldet.

Hotellet har ansökt om ett utökat tillfälligt serveringstillstånd till klockan fem den 22, 24, 26 eller den 28 april beroende på när den avgörande matchen spelas.

I beslutet står att Hotell Statt måste kontakta med polisen angående hur många ordningsvakter som krävs vid festligheterna.

Inte heller miljö- och hälsoskyddsnämnden har något att erinra mot beslutet om tillståndet men nämnden anmärker på att hotellet måste ”vara extra uppmärksam på eventuella ljudstörningar”, eftersom det nattliga firandet kan inträffa på en vardag och då störa boende i närområdet.

Även när när Växjö Lakers firade sitt SM-guld 2015 skedde festligheterna på stadshotellet.