Finslipat och klart inför vårshow

Växjö Artikeln publicerades
Lina Larsson, Sophie Gustafsson och Lisa Snellman leder sången i All that jazz. 4 bilder
Foto:Filip Sjöfors
Lina Larsson, Sophie Gustafsson och Lisa Snellman leder sången i All that jazz.

Katedralskolans musiktillägg har som tradition att bjuda på en vårshow. Så även i år. I går finslipades de sista detaljerna inför kvällens premiär.

Lite nervöst är det, men det är en positiv känsla, förklarar Sophie Gustafsson som är marknadsansvarig för vårshowen inför premiären. Och som också i allra högsta grad själv agerar på scenen.

Förberedelsetiden har varit lång. Redan i höstas började treorna jobba med storyn. Totalt är det fem föreställningar som ska ges. Och intensiteten på repeterandet har blivit allt högre under de senaste veckorna. Den här veckan har eleverna helt ägnat sig förberedelser.

– Handlingen utspelar sig i ett fängelse och det handlar om intriger, relationer och rättvisa, berättar Sophie som också poängterar att hon inte vill avslöja allt av handlingen så här dagen innan premiären.

Förställningen är 90 minuter lång och det är 32 elever ingår i föreställningen. Smålandsposten bjöds på två excellenta smakprov i form av All that jazz och One night only. Två nummer med en jazzig prägel som svängde ordentligt och där koreografin satt som den skulle.

Det finns alltså all anledning att bespetsa sig på 90 fartfyllda minuter med proffsig underhållning.