Förslag om arena för ridsport i Växjö

Växjö Artikeln publicerades

I idrottsstaden Växjö borde det finnas en ridsport­arena. Det tycker Ann-Kristin Lindquist (S) som motionerar om saken.

Fortnox, Myran och Vida. Arenorna där en majoritet av både utövare och publik är pojkar och män trängs i Arenastaden. Ridsporten har många utövare i Växjö med omnejd.
Av de skälen har social­demokraten Ann-Kristin Lindquist föreslagit att fritidsnämnden utreder möjligheterna till en ridsportarena i Växjö. ”Ur ett jämställdhetsperspektiv är också ridsporten styvmoderligt behandlad i media och i Sverige överhuvudtaget”, menar hon i sin motion. En ny centralt belägen ridbana i Växjö där man kan hålla nationella tävlingar, vore därför önskvärt.
– Det är inte meningen att klubbarna ska få något gratis. De kommer att behöva jobba hårt för det själva. Men jag tycker att de ska involveras, att de ska få vara med och bestämma var det passar bäst att en sådan anläggning ligger.
Hon fortsätter:
– Jag menar inte att det måste hända något nu, men att man behöver börja diskutera med klubbarna. För tjugo år sedan var Arenastaden en vision som har blivit verklighet.
Ann-Kristin Lindquist tänker sig en ridbana utomhus med gott om plats för många åskådare.
– Jag håller inte själv på med ridsport men det är en vacker sport att titta på. Kanske kan vi göra Växjö till ett litet Falsterbo på sommaren, det kan nog bli en publiksport – även i Växjö.