Fyra ungdomar fast för att ha våldtagit flicka

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Mikael Fritzon / TT

Fyra ungdomar misstänks ha deltagit i en barnvåldtäkt mot en flicka i Växjö. Ungdomarna hämtades under torsdagsmorgonen till förhör i en samordnad polisinsats.

Våldtäkten mot flickan ska enligt anmälan ha inträffat den 7-8 maj och brottet polisanmäldes ett par dagar senare.

De fyra misstänkta är i åldern 15-18 år och bosatta i Växjö. En 16-åring har delgivits misstanke om våldtäkt mot barn och försök till våldtäkt.

De övriga tre ungdomarna anklagas för medhjälp, eller i något fall, även försök till barnvåldtäkt. En 17-åring misstänks dessutom för misshandel i anslutning till sexövergreppet.

Polisens specialutbildade barnutredare har nyligen förhört flickan som berättat om händelsen som skedde inomhus. De misstänkta har ingen släktrelation med den utsatta flickan.

Vid åttatiden på torsdagsmorgonen åkte en rad poliser till adresser i Växjö för att hämta ungdomarna till förhör. Tillslaget skulle ske samtidigt för att inga av de inblandade skulle kunna prata ihop sig. En av de misstänkta hittades i bostaden medan övriga hämtades på två olika Växjöskolor.

Efter förhören försattes 15-åringen på fri fot, men misstankarna kvarstår, medan övriga tre anhölls.

– 15-åringen släpptes dels beroende på att han är så pass ung, men också eftersom jag inte ansåg att han satt inne med fler uppgifter som jag behövde kontrollera ytterligare, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz.

Under fredagen hålls nya förhör med samtliga fyra misstänkta - alla förnekar brott.