Gränspolisen letar illegal arbetskraft i Växjö

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Lena Gunnarsson

På onsdagskvällen genomförde gränspolisen en planerad insats på flera olika platser runtom i Växjö.

Under onsdagskvällen fanns gränspolisen för Region Syd på plats i Växjö för att göra kontroller vid olika arbetsplatser. Insatsen ska ha varit planerad sedan en tid tillbaka.

– Gränspolisen deltar och syftet är att leta efter illegal invandring samt arbetsgivare som utnyttjar svart arbetskraft, säger Fredrik Bratt som är polisens presstalesperson.

Vilka platser i Växjö är det som kontrolleras?

– Det vet jag inte specifikt. Det är väl arbetsplatser där man misstänker att det kan finnas arbetsgivare som har illegal arbetskraft. Vi kan ge mer information om resultatet av kvällens kontroller under morgondagen, säger Fredrik Bratt.

I förra veckan genomförde gränspolisen en liknande insats i Ljungby kommun.

– Vi gjorde id-kontroller på personalen i butiker och restauranger. Vi letade efter illegal arbetskraft. I vårt uppdrag i spaningsgruppen ingår också att kontrollera om de här personerna har rätt att vistas i landet. Så vi letade även efter personer som har fått beslut om utvisning och som håller sig undan utvisning, berättade Mats Ringsbacka, gruppchef vid gränspolisen i Kronobergs och Kalmar län i Region Syd, då för tidningen Smålänningen.