Grovt misshandlad hittad i dike

Braås/Dädesjö Artikeln publicerades
Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel efter att en man hittats halvt medvetslös i ett dike utanför Växjö.
Foto:Bertil Ericson/TT
Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel efter att en man hittats halvt medvetslös i ett dike utanför Växjö.

En grovt misshandlad man hittad i ett dike utmed riksväg 23.

Mannen hittades av förbipasserade.

Han vårdas nu på Växjö lasarett för svåra skador.

Vid 20-tiden hittade Braåsbon Johanna Wallin en grovt misshandlad man i diket. I skogen, mellan Furuby och Dädesjö, strax norr om avfarten till Herråkra.

– Jag och min dotter var på väg hem och plötsligt säger hon att det ligger en människa i diket. Jag tror först inte på henne, men hon står på sig och jag vänder bilden. Där, mitt i skogen, ligger en man som är helt väck. Utan ytterkläder och han har svårt att kommunicera, berättar hon för Smålandsposten.

– Jag kontaktar då polisen som kopplar mig till SOS och en ambulans kommer till platsen. Under tiden tar jag in mannen i bilen och drar på värmen. Han pratade varken svenska eller engelska men jag fick fram att han kom från Bulgarien.

Efter en stund kom ambulansen och mannen fördes till Växjö lasarett.

– Vilken tur att vi hittade honom. Det kör inte jättemånga bilar på den vägen mitt i ingenstans. Han hade nog inte överlevt natten annars, eftersom han saknade ytterkläder, det regnade och var nollgradigt.

Polisen berättar nu att de har inlett en undersökning om grov misshandel.

– Vi fick larmet från akuten på lasarett och en patrull skickades dit. Vi har kunnat höra honom men han är fortfarande i väldigt dåligt skick och han vårdas just nu för bland annat frakturer på ryggen, säger Sofie Särbring, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt misshandel. Han har berättat för oss att han misshandlades på platsen där han hittades, av för honom okända gärningsmän.

Polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

– Om någon har sett något vill vi gärna att man tar kontakt med oss, säger Sofie Särbring.