Inbrottstjuvar flydde – vittne fick hoppa undan

Växjö Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En Växjöbo som var ute på en nattlig promenad tvingades hoppa åt sidan för att inte bli påkörd då inbrottstjuvar lämnade Diakonicentrum i Växjö i hög hastighet.

Strax före klockan två under natten till torsdagen upptäckte en man som var ute på en nattlig promenad att en mörk bil hade backats upp mot Diakonicentrum vid Skogslyckans kyrkogård på Allégatan i Växjö.

– Vittnet ska sedan ha tvingats hoppa åt sidan för att undvika att bli påkörd när bilen lämnade platsen i hög hastighet, säger Andreas Jörnefeldt som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

En polispatrull anlände därefter till församlingshemmet och kunde konstatera att en eller flera inbrottstjuvar hade brutit upp ett fönster till lokalen och stulit gods till ett ännu okänt värde.

– I nio fall av tio kommer uppgifterna om vad som har tillgripits in först senare. Det brukar vara oklart till en början, säger Andreas Jörnefeldt.

Polispatrullen gjorde en teknisk undersökning av brottsplatsen men det finns ännu inga misstänkta för inbrottet.

– Vi är naturligtvis intresserade av andra vittnesiakttagelser i samband med det här inbrottet.

Vid ettiden på natten till torsdagen anmäldes även ett villainbrott på Gärdesgatan i Lammhult. Även vid detta inbrott ska tjuven eller tjuvarna ha brutit upp ett fönster för att ta sig in i bostaden och därefter tillgripit värdesaker.

Villaägaren upptäckte inbrottet när han kom hem från jobbet och det ska därför ha skett någon gång mellan klockan sex på morgonen och tiotiden på kvällen under onsdagen.