Jimmie Åkesson är inte välkommen på företagsbesök

Växjö Artikeln publicerades

På tisdagen skulle Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besöka Kronfönster i Växjö. Men företaget ställer nu in besöket. De är rädda för att besöket ska få en negativ klang.

– Dagens möte med Sverigedemokraterna på Kronfönster är inställt. Vi upplevde att uppståndelsen runt hela arrangemanget har fått en alltför negativ klang. Därför bestämde vi oss för att ställa in besöket, säger Magnus Fransson på Kronfönster AB.
Kronfönster, ville med besöket, visa upp sitt lyckade arbete med integration.
– På Kronfönster är cirka 25 procent av våra anställa födda utanför Sverige. Vi tyckte detta var ett bra exempel på att visa hur man kan arbeta med integration i samhället och få det att lyckas, säger Magnus Fransson.

Jimmie Åkessons besök i Växjö har varit planerat ett bra tag och i förra veckan meddelade partiet hur programmet såg ut. Då stod fortfarande företagsbesöket på Kronfönster kvar. Men under måndagen ändrade sig företaget och besöket ställdes in.
– Vi har haft en lång diskussion med Kronfönster och efter noga överväganden oss emellan ser vi att detta är den bästa lösningen för båda parter, säger Dennis Dioukarev, ordförande Sverigedemokraterna Kronoberg Östra.