Joacim Benes avsäger sig alla uppdrag

Växjö Artikeln publicerades

Joacim Benes avsäger sig med omedelbar verkan alla kommunpolitiska uppdrag för Moderaterna efter ett uttalande om tiggare på facebook.

Joacim Benes, ordförande i RFSL Kronoberg och fram tills nu ersättare i gymnasienämnden och överförmyndarnämnden för Moderaterna i Växjö, skrev på fredagen ett inlägg på facebook om några tiggare i centrum.

Om tiggarna skrev Benes bland annat att "dom är ett skam för landet de kommer ifrån och sabbar för de som faktiskt behöver hjälp. Fyyy era parasiter ..." Inlägget togs senare bort.

Strax efter klockan 21 på fredagen skickade Moderaterna ut ett pressmeddelande där det står att Benes avsäger sig alla uppdrag.

"Jag ångrar mig djupt och skäms för vad jag skrev. Det är bland det dummaste jag gjort i hela mitt liv, och det får jag nu ta konsekvenerna för. Jag har idag träffat förbundsordföranden i länet och ledningen för Nya Moderaterna i Växjö och vi är överens: jag avsäger mig alla uppdrag med omedelbar verkan och kommer lämna kommunfullmäktigelistan i samband med att vi konstituerat oss efter höstens val."

Läs mer i lördagens Smålandsposten.