Klart med ny chefredaktör på Smålandsposten

Växjö Artikeln publicerades
Kristina Bingström. Arkivfoto
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Kristina Bingström. Arkivfoto

Kristina Bingström har utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Smålandsposten. Hon har den senaste tiden varit tillförordnad chefredaktör.

Kristina Bingström efterträder Magnus Karlsson som i januari lämnade sitt uppdrag efter att ha varit sjukskriven en tid.

Gota Medias vd och koncernchef Boine Gepertz skriver i en kommentar till valet av Kristina Bingström att hon har ”visat prov på gott ledarskap och har lång erfarenhet från flera olika uppgifter inom redaktionen på Smålandsposten”.

Under sin tid som tillförordnad chefredaktör har Kristina Bingström ”visat att hon klarar uppdraget på ett utomordentlig sätt”, fortsätter Boine Gepertz.

– Det känns väldigt bra att få detta förtroende att leda Smålandsposten in i framtiden. Det är en utmanande tid för hela mediebranschen, men jag har gott hopp om att behovet av god, lokal journalistik som Gota Medias alla produkter står för, alltid kommer att finnas. Smålandspostens redaktion gör ett jättejobb varje dag och nu ska vi se till att bli än mer relevanta för våra läsare, säger Kristina Bingström i ett pressmeddelande.