Knivskar och slogs med kedja mitt i centrala Växjö

Växjö Artikeln publicerades

Två män hamnade i ett våldsamt bråk med varandra mitt i Växjö, nu döms bägge för misshandeln men bara en hamnar i fängelse.

Männen är välkända av polisen sedan tidigare och den här augustidagen hamnade de båda i bråk utanför McDonalds i Växjö. En 41-årig man knivhögg sin 52-årige kombatant med en mindre kniv i armen medan 52-åringen därefter tog upp en cykelkedja och rappade mannen som attackerade honom flera gånger.

Allt inför en mängd vittnen.

Tingsrätten dömer 41-åringen till fängelse i fyra månader för misshandel men han får en straffrabatt av rätten sedan han redan avtjänar ett fängelsestraff för olaga hot.

52-åringen döms för misshandel men också för våld mot tjänsteman sedan han blivit omhändertagen av väktare vid sjukhuset i Växjö vid ett annat tillfälle. Då rappade han väktaren över kroppen med ett paraply. Vid ytterligare ett tillfälle tvingades väktare omhänderta honom vid resecentrum sedan han uppträtt störigt och hotfullt. Vid ingripandet hotade 52-åringen med att döda de ingripande vakterna, för det döms mannen för olaga hot. Straffvärdet för den samlade brottsligheten värderas av rätten till omkring tre månaders fängelse.

Mannen undviker dock fängelsestraff sedan rätten konstaterat att hans brottslighet hänger samman med ett missbruk som han aktivt försöker komma ur med olika hjälpinsatser.