Kommunen ovetande om Trygg-Hansas planer: ”Vi är besvikna”

Växjö Artikeln publicerades
Arkivfoto
Arkivfoto

Växjös kommunledning fick ingen förhandsinformation alls om Trygg-Hansas flytt. Både kommunalrådet Anna Tenje (M) och näringslivschefen Thomas Karlsson uttrycker besvikelse och anser att kommunen har blivit förd bakom ljuset.

– Jag är bekymrad över hur Trygg-Hansa har agerat, säger Anna Tenje.

På tisdagen kom beskedet att försäkringsbolaget Trygg-Hansa har beslutat att flytta sin kundservice-verksamhet från Växjö till Malmö. Cirka 140 anställda i Växjö berörs och de har erbjudits att flytta med till Malmö.

På Växjö kommuns näringslivskontor var man helt ovetande om Trygg-Hansas planer.

– Vi är besvikna och känner att vi har blivit förda bakom ljuset av Trygg-Hansa. Eftersom vi hade hört rykten om att det var lite svajigt angående Växjökontoret så tog vi nyligen kontakt och vi fick då beskedet att ingen förändring av verksamheten i Växjö var planerad, säger Växjö kommuns näringslivschef Thomas Karlsson.

Enligt Thomas Karlsson är det anmärkningsvärt att ett så stort bolag som Trygg-Hansa valde att inte informera kommunledningen i förväg om flyttbeslutet.

– Det är brukligt att en sådan här stor förändring kommuniceras till kommunledningen i förväg. Så ja, vi är besvikna.

Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

Även kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) uttrycker besvikelse över Trygg-Hansas brist på information.

– Jag fick ett mejl nu precis från Trygg-Hansas ledning om flytten. Jag är något bekymrad över hur bolaget har agerat. Det är väldigt ovanligt att ett så stort företag väljer att inte informera kommunledningen. Särskilt när det gäller så här många arbetstillfällen, säger hon.

– Vi vill ju få informationen tidigare så att vi kan jobba proaktivt och systematiskt för att kunna rädda kvar jobben i Växjö och vara ett stöd för de anställda. Det här är ett väldigt tråkigt besked, fortsätter hon.

Anna Tenje berättar att hon så snart som möjligt ska få till ett möte med Trygg-Hansas koncernledning.

– Vi vill höra deras argument för en flytt och vi ska jobba för att vissa delar av bolagets verksamhet ska stanna kvar i Växjö. Jag tror att det finns en öppning för det.