Konspiratorisk filmare håller föredrag i Växjö

Växjö Artikeln publicerades

Några gaskamrar har inte funnits och Barack Obama är en ”verklighetsfrämmande psykopatisk figur”. Påståenden från författaren och filmaren Jüri Lina. Själv kallar han det fakta. I morgon håller han föredrag i IOGT-NTO-huset i Växjö.

Det är föreningen Wäxthuset i Växjö som bjudit in Jüri Lina som ska prata kring temat ”Den nya världsordningen smyger sig på” samt visa utdrag från sin senaste film: Den omättliga Ouroboros: frimurarnas lömska taktik.
”Olika sionistiska rörelser utnyttjar frimureriet till fullo för att driva igenom sina samhällsmodeller och kamouflera sina egna mycket egoistiska, rentav kriminella göromål”, har han sagt i en på nätet publicerad intervju med Mohammed Omar, poet och samhällsdebattör.
I sin bok ”Världsbyggarnas bedrägeri” skriver Lina:
”Allt fler har börjat tvivla på den hysteriska förintelsepropagandan. Gaskammarlögnerna kommer förr eller senare att hamna på historiens sophög.”
– Han har ofta pratat om frimurarna, om att judarna ligger bakom kommunismen och att en judisk konspiration har förändrat samhället till det sämre, säger Johannes Jakobsson, reporter på tidningen Expo som specialgranskar bland annat främlingsfientlighet och annan intolerans.
Jüri Lina avfärdar Expos åsikter som kommunistpropaganda.
– Jag tycker ingenting. Jag citerar bara historiska källor och det har jag rätt till som författare. Läsaren får sedan dra sina egna slutsatser, säger han.
Men om du inte presenterar också andra sidor av ett skeende blir ju bilden ganska skev.
– Den andra sidan presenteras dagligen i pressen.
Du pratar om ”gaskammarlögnen”. Du menar alltså att inga judar har gasats?
– Du hittar inga gaskammare i läger på tysk mark.
Han hävdar att de massgravar som hittats är kommunisterna ansvariga för, den sovetiska hemliga polisen NKVD och som tog över lägren vid krigets slut.
– Det står i källorna.
Varför har ni bjudit in Jüri Lina?
– Vi bjöd in honom främst för hans UFO-forskning men programmet blev nedkortat. Så det blir bara detta om konspirationsteorierna, säger Torbjörn Rydström, vice ordförande i Wäxthuset.
Han säger att han inte är insatt i allt Lina håller föredrag om men att inte få tala om förintelsen är att ta bort yttrandefriheten.