Kristina Bingström: En helt vanlig helg i juli

Moderator Artikeln publicerades

Gårdsauktion i Bastaremåla, marknad i Göteryd. Smådjursdag på Tyrolen och jubileum för biodlarmuseet i Älghult.

Lägg dessutom till orienteringstävlingen utanför Lessebo, avslutningen på Bergveckan och tävlingar i lerduveskytte och bilden blir än mer komplett.

Det händer mycket i länet en helt vanlig helg i juli. Så mycket tid och kraft som läggs ner av alla eldsjälar i i byar och orter i våra kommuner för att hålla bygden levande. Det är imponerande.

Och, notera, de arrangemang jag precis räknat upp är ett axplock. Detta är de platser vi hann med i helgen. De nedslag du kan läsa om på webben och i tidningen i dag.

Så synd bara att vädret inte visade sig från sin bästa sida. Visst behövs regn, visst är det bra med både sol och moln. Men det är så mycket lättare att ta sig iväg och uppleva länet om det åtminstone är lite skönt ute.

Inte många valde att se bronsmatchen i Linnéparken.
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Inte många valde att se bronsmatchen i Linnéparken.

Ta bara bronsmatchen i fotbolls-VM i lördags. Precis som flera tidigare matcher visades den på storbildsskärm i Linnéparken i Växjö. Tidigare visningar har varit tämligen välbesökta arrangemang, även sena kvällsmatcher. Men i lördags var det inte många som trotsade regnet. Vår fotograf Lars-Göran Rydqvists bild är talande.

En stor eloge därför inte bara till arrangörer och eldsjälar utan också till alla er som faktiskt trotsade vädret och för att besöka någon av helgens alla begivenheter. Utan er är det svårt att få liv i verksamheten.

Det är måndag och vi skriver den 8 juli. Välkommen till en ny vecka med Smålandsposten.