Krögare körde rattfull - sålde verksamheten

Växjö Artikeln publicerades

En krögare i Växjö har dömts för rattfylla efter att han tagits av polisen när han körde bil alkoholpåverkad.

Nu har han sålt sin verksamhet.

En krögare i Växjö har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst efter att han kört rattfull på en riksväg i Södermanland.
Foto: TT
En krögare i Växjö har dömts till villkorlig dom och samhällstjänst efter att han kört rattfull på en riksväg i Södermanland.

Händelsen inträffade i somras på en mindre riksväg i Södermanland. När mannen, som är i 40-årsåldern och boende i Växjö, blåste i polisens alkoholmätare visade den på 0,56 milligram alkohol i utandningsluften.

Eftersom gränsen för grov rattfylla går vid 0,5 milligram i utandningsluften åtalades han för grov rattfylla, ett gärning han dessutom har erkänt.

Tingsrätten dömde mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Eftersom mannen tidigare är ostraffad och lever under ordnade förhållande valde tingsrätten samhällstjänst framför fängelse, vilken är den normala påföljden eftersom brottet är grovt.

– Jag vill inte kommentera domen. Sedan detta hände har jag klivit av från verksamheten och jag äger inget längre, jag är bara anställd, säger han när Smålandsposten når honom på telefon.