Kund försökte lura till sig dyra mobiler – anhölls

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Kiichiro Sato

En kund på Grand Samarkand försökte på tisdagen lura till sig två mobiltelefoner till ett värde av 15 000 kronor. Men butikspersonalen fattade misstankar och larmade väktare.

Vid tretiden på tisdagseftermiddagen kom en 55-årig kvinna in på Tele2-butiken på Grand Samarkand i Växjö för att teckna abonnemang på och hämta ut två nya mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av cirka 15 000 kronor.

Men när personalen synade det pass som kvinnan visade upp blev de genast misstänksamma mot dess äkthet och slog larm till köpcentrets väktare. Kort därefter anlände polisen och grep 55-åringen.

– Hon är nu misstänkt för försök till bedrägeri samt urkundsförfalskning eftersom hon misstänks ha tillverkat det falska passet, säger Andreas Jörnefeldt som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

55-åringen, som är hemmahörande på en ort i Skåne, anhölls av åklagare senare under tisdagskvällen. Det visade sig nämligen att hon är misstänkt för flera andra liknande bedrägeriförsök på flera andra platser i landet.