Låtskrivaren Ola Salo: "De har all anledning att känna sig stolta"

Växjö Artikeln publicerades
Så här glada var Ola Salo och Dismissed när de tagit sig vidare till andra chansen efter deltävling två i Malmö.
Foto:Jonas Ekströmer/TT
Så här glada var Ola Salo och Dismissed när de tagit sig vidare till andra chansen efter deltävling två i Malmö.

En musikalisk seger. Så ser låtskrivaren Ola Salo på den Melodifestival-resa som färgstarka bandet Dismissed gjort, trots att de i går missade chansen till en finalplats.

När bandet först äntrade den glittriga Melodifestival-scenen för ett antal veckor sedan kände Ola Salo segervittring. Under resans gång har han tonat ned sina förhoppningar något, men han var ändå hoppfull inför gårdagens uppgörelse i Andra chansen.

Men det blev ingen finalplats för låten Hearts align som Ola Salo skrivit tillsammans med Peter Kvint. I ett mejl till Smålandsposten skriver han att han av familjeskäl inte kunde vara på plats i Linköping i går kväll. Däremot följde han festivalen på tv och tycker att gänget gjorde ett klanderfritt uppträdande.

– Jag tycker att Dismissed gjorde ett klanderfritt uppträdande där de till och med hade vässat numret något sedan deltävlingen i Malmö. Så de har all anledning att känna sig stolta, säger han.

Han är dock tydlig med att han hade önskat att de fick med sig en finalplats.

– Givetvis tycker jag att de förtjänade ett avancemang, men sådant är livet. Att ett så normbrytande och egensinnigt band som Dismissed tar över Sveriges största scen för några minuter och når en jättepublik med sitt budskap, är i mitt tycke en seger i sig.