Lennartsson ersätts av Ingesson

Växjö Artikeln publicerades

Jörgen Lennartsson får sluta som tränare i Elfsborg. Han ersätts av den förre landslagsspelaren Klas Ingesson.
Ingesson går direkt in och tar över i det allsvenska fotbollslaget.

"Jörgen har gjort ett fantastiskt arbete som chefstränare för laget. Jag vill därför betona att detta är ett proaktivt byte av chefstränare inför Elfsborgs nya stora utmaningar 2014. Därför genomför vi denna förändring nu i god tid, för att ge teamet gott om tid att förbereda sig inför nästa säsong", säger Elfsborgs ordförande Bo Johansson i ett pressmeddelande.
Regerande mästarlaget Elfsborg ligger på sjätte plats i allsvenskan. Boråslaget har nyligen inlett spelet i Europa League.

Stefan Andreasson,Elfsborgs klubbchef, säger att Ingesson ska träna Elfsborg säsongen ut tillsammans med den assisterande tränaren Peter Wettergren, som varit tränare i klubben i många år.
"Vårt mål är att vara ett topplag i svensk fotboll. Vi gör detta som en del i vår långsiktiga satsning och dessutom har vi en viktig höst framför oss med totalt tio matcher i Allsvenskan, Europa League och Svenska Cupen. Vi hoppas att förändringen även ska ge en positiv effekt på kort sikt", säger Andreasson.
– Vi fattade beslut på morgonen i styrelsen om att vi behöver göra en nystart inför nästa år, säger Elfsborgs ordförande Bo Johansson till TT.
– I det bestämde vi oss att vi ska ha en förändring på chefstränarrollen.

Elfsborg valdeatt göra tränarbytet nu direkt för att ge förutsättningar inför nästa säsong samt för att förhoppningsvis få en kortsiktig effekt.
Dessutom:
– Vi hade också möjlighet nu att komma överens med Klas Ingesson, han har varit tränare för vårt U19-lag.
TT: SM-guld i fjol, vidare till Europa League-gruppspel, varför inte Lennartsson-fortsättning?
– Det är inget enskilt som har hänt.
– Jag kan förstå om man blir överraskad.
TT: Ville han själv fortsätta?
– Jag upplever att Jörgen ville fortsätta som chefstränare för Elfsborg.
TT har även sökt Jörgen Lennartsson.