Liberalerna: "Vårt parti leds dåligt"

Växjö Artikeln publicerades
Gunnar Nordmark, Liberalernas ordförande i Kronobergs län.
Foto:Lars-Goran Rydqvist
Gunnar Nordmark, Liberalernas ordförande i Kronobergs län.

Liberalerna i Kronobergs län kräver att hela partiledningen ställer sina platser till förfogande.

Under hela onsdagen har Liberalernas riksdagsgrupp suttit i ett möte där bland annat Birgitta Ohlsson agerande diskuterats. Nu kräver Liberalerna i Kronobergs län att hela partiledningen ställer sina platser till förfogande.

– Vi har ett obrutet och starkt förtroende för Birgitta Ohlsson. Hon är viktig för partiet nu och hon är viktig för partiet i framtiden. Sen är vår uppfattning att det vi sett i dag visar att vi har problem med hur partiet leds. Annars hade det som hänt i dag inte uppstått, säger Gunnar Nordmark, Liberalernas ordförande i Kronobergs län, till Smålandsposten på onsdagskvällen.

– Vår uppfattning är att nästa års landsmöte bör tidigareläggas så att vi kan lösa de problem vi har med ledningsfrågorna i partiet. Då är det naturligt att alla som sitter i partiledningen och i partistyrelsen ställer sina platser till förfogande, fortsätter han.

Inklusive partiledaren Jan Björklund?

– Ja. Det gäller samtliga. Det som har skett i dag har skadat partiet alltvarligt. Det kan inte gå till så här i ett parti. Möjligtvis i ett ungdomsförbund, men knappast ens där. Att detta sker visar att vi har problem med hur partiet leds. Dessa problem måste rättas till i god tid inför nästa val.

Tycker du att Liberalerna behöver en ny partiledare inför nästa val?

– Vi måste prova detta förutsättningslöst. Alla bör ställa sina platser till förfogande och detta bör prövas förutsättningslöst. Vi måste ha på plats ett ledarskap som fungerar.