Liga misstänks för fler inbrott – ytterligare en anhållen

Växjö Artikeln publicerades
Polishuset i Växjö. Arkivfoto
Polishuset i Växjö. Arkivfoto

I torsdags anhölls två män sedan polisen funnit misstänkt stöldgods från idrottsföreningar i deras bil. Nu har ytterligare en man i ligan anhållits.

I torsdags natt grep en polispatrull två män, 19 och 22 år gamla, i närheten av Kvarnamåla.

I männens bil hittades misstänkt stöldgods som kunde knytas till två inbrott som skedde under torsdagskvällen i Ingelstad och Väckelsång. Männen fördes till polishuset i Växjö och anhölls.

19-åringen och 22-åringen är hemmahörande i Jönköpings län och i förhören med dem framkom uppgifter som gjorde att polisen beslutade om göra en husrannsakan hemma hos en tredje man i den misstänkta inbrottsligan.

– Ja det stämmer. Det gjordes en husrannsakan på en adress i södra delen av Jönköpings län och där hittades mängder med godis och chips som vi tror kommer från fler inbrott i idrottsanläggningar, säger Ulf Wilson som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Efter husrannsakan blev den tredje mannen, som är i 20-årsåldern, anhållen misstänkt för häleri.

– Det har varit flera inbrott hos idrottsföreningar runt om i Kronoberg den senaste månaden och det ligger ju nära till hands att dessa tre kan ligga bakom även dessa. Utredningsarbetet fortsätter, säger Ulf Wilson.

De tre anhållna nekar till brott.