M-politikers förskola granskas efter kritik

Växjö Artikeln publicerades

Föräldrar som jobbar natt slår larm om att de inte har en chans till återhämtning för att de måste hämta sina barn så tidigt på Carisma Musikförskola.
När de protesterat ska de ha mötts av uppmaningen att byta förskola.

Oprofessionellt hanterat, anser en nattarbetande mamma som kopplat in skol- och barnomsorgsförvaltningen på Växjö kommun.
– Det är jättetråkigt att tvingas bryta upp ett barn som trivs och det känns som att det finns en ovilja att lösa det, säger hon.
Den fristående förskolan drivs av moderatpolitikern Andreas Ekman och hans hustru, Myriam Ekman, som tidigare haft flera politiska uppdrag.
– Vi har inte gjort något fel, säger Myriam Ekman.
Förvaltning har nu beslutat att göra en så kallad fördjupad tillsyn av förskolan.
– Vi har fått brev och samtal från föräldrar som säger att de lämnat Carisma för att de inte är nöjda, säger förvaltningschefen Mia Granqvist.
Smålandsposten har tagit del av två brev från föräldrar som jobbar nattskift.
De beskriver hur de blivit beordrade att hämta sina barn så tidigt på eftermiddagen att de inte har en chans att återhämta sig efter att ha jobbat natt.
En förälder uppger att hon bara hinner få fem och en halv timmas sömn efter sitt nattskift.
Föräldrarna anser också att de blivit dåligt bemötta, att de uppmanats att byta förskola om det inte passar och att Carisma inte tar hand om barn till föräldrar som ligger hemma och sover.
Myriam Ekman:
– De var väldigt ledsna och det förstår jag. Men det beror inte på dåligt bemötande utan de ville att jag skulle gå med på deras villkor. Men tar vi inom förskolan beslut, då måste jag följa det som vi har beslutat.