Mattias Karlsson (SD): Böneutrop är ett tecken på islamisering

Växjö Artikeln publicerades

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson är kritisk mot att Stiftelsen Växjös muslimer får tillstånd till böneutrop i Växjö.

– Detta innebär att Sverige nu har blivit mer islamskt, säger han.

Mattias Karlsson (SD), riksdagsledamot från Norrhult i Uppvidinge kommun.
Foto: Per Jodenius
Mattias Karlsson (SD), riksdagsledamot från Norrhult i Uppvidinge kommun.

Enligt Mattias Karlsson, riksdagsledamot från Norrhult, är tillståndet för böneutrop ett exempel på islamiseringen i Sverige.

– Att vi har fått böneutrop i Växjö i dag är ett exempel på islamiseringen, säger han när Smålandsposten träffar honom på tisdagen.

Att en församling söker tillstånd, som vem som helst kan göra enligt lag, är ett tecken på islamisering?

– Att det svenska samhället på olika sätt anpassar sig efter krav från en muslimsk minoritet är ett tecken på islamisering.

På vilket sätt är det en anpassning?

– Sverige är ett västerländskt kristet land och vi har traditionellt inte haft muslimska böneutrop, där man påvisar islams överhet över ett visst område, det har vi nu. Det är en skillnad. Detta innebär att Sverige nu har blivit mer islamskt.

Om ni fick bestämma hur skulle lagen se ut?

– Vi får utreda exakt hur formuleringarna ska se ut. Men det viktiga är att vi kommer att göra vad vi kan, så fort vi kan, den dagen vi hamnar i en position där vi kan förändra, då kommer det inte att bli tillåtet. Vi har motionerat om detta flera gånger i riksdagen redan.