Miljöpartiet vill skicka en präst till riksdagen

Växjö Artikeln publicerades

Magnus P Wåhlin, skolpräst från Växjö, toppar Miljöpartiets riksdagslista i Kronobergs län till valet i höst.

Det stod klart efter partiets årsmöte i Alvesta under lördagen.

Miljöpartiet har i dag ingen riksdagsledamot från Kronobergs län och vid det förra valet toppades listan av partiets gruppledare i Växjö, Cheryl Jones Fur. Till höstens riksdagsval finns hon kvar på partiets valsedel, på plats två, medan listan i stället toppas av skolprästen Magnus P Wåhlin. Förutom arbetet som präst har han även flera politiska uppdrag i Växjö kommun.

Magnus P Wåhlin toppar Miljöpartiets riksdagslista till valet i höst.
Foto: Maria Kenstam
Magnus P Wåhlin toppar Miljöpartiets riksdagslista till valet i höst.

På lördagen hade Miljöpartiets Kronobergsdistrikt årsmöte i Alvesta och medlemmarna antog då sina riksdags- och regionlista.

I ett pressutskick skriver valberedningen att ”Magnus har en gedigen erfarenhet av miljöfrågor och internationella rättvisefrågor från arbete inom Svenska Kyrkan. Magnus kommer att på ett utmärkt sätt kunna föra ut Miljöpartiets politik till människor som vill se en stark miljöpolitik och ett jämställt Sverige”.

Michael Öberg, regionpolitiker
Foto: Arkivbild
Michael Öberg, regionpolitiker

Partiets regionlista kommer även vid detta val att toppas av regionrådet Michael Öberg från Älmhult. Marita Bengtsson från Tolg står på plats två och Magnus P Wåhlin återfinns även på denna lista, på plats tre.

Cheryl Jones Fur, miljöpartiet.
Foto: Arkivbild
Cheryl Jones Fur, miljöpartiet.

Smålandsposten har tidigare rapporterat om att Cheryl Jones Fur kommer att trappa ner på sitt engagemang i regionen och i stället fokusera på Växjö kommun.