Läs allt material på smp.se - 1 krona första månaden

Kronoberg Artikeln publicerades

Smålandspostens nya app, MinSMP publicerades i maj. Sedan dess har nästan 11 000 unika användare laddat ner appen.

Via appen kan läsarna själva styra vilken typ av nyheter de vill ta del av.

– Den ska förbättra läsarupplevelsen, säger chefredaktör Magnus Karlsson.

Hämta MinSMP för iPhone eller Android

Inte prenumerant? Klicka här för att prova för en 1 krona första månaden!

– Det här känns riktigt bra, en modern app som sätter läsaren i första rummet, säger Magnus Karlsson, chefredaktör på Smålandsposten.

Smp.se finns redan, varför också en nyhetsapp?

– Det handlar mycket om att förbättra läsupplevelsen. Om att göra det enklare och snabbare för våra prenumeranter att ta del av nyheterna. Det är läsaren som är i fokus. Utöver ett renare och snyggare utseende så har du också möjlighet att ställa in precis vad du vill läsa om, vilken ort du vill följa mer precist.

Och hur fungerar det?

– På den här sidan finns väldigt bra information! Men i korta drag består appen av tre delar. Dels ”utgåvor”. Där presenterar vi de mest aktuellt och mest intressanta nyheterna i ett färdigt paket. Sen har vi ”toppnyheter”. Det är vårt vanliga nyhetsflöde i realtid. Och sen ”Mina val” där läsaren själv väljer ämnen, platser eller till och med en enskild skribent som man vill följa. Man bygger sitt eget nyhetsflöde kan man säga.

Det finns en app redan som heter eSMP, varför behövs då MinSMP?

– Det är två olika sätt att läsa våra nyheter. eSMP är en digital kopia av papperstidningen. Den nya MinSMP är en levande produkt som ständigt uppdateras. En förändring blir också att de pushar som vi skickar ut från och med nu kommer att komma i MinSMP.

Guide: Så funkar Smålandspostens nyhetsapp MinSMP.

Varför kan bara prenumeranter använda den nya MinSMP?

– Smålandsposten kommer alltid att prioritera de som har valt att vara med och finansiera vår bevakning av länet. Den nya appen är en premiumprodukt som ger läsaren ett mervärde. Som prenumerant ska man känna att man får något extra – på det sätt man själv vill ha det. Men är du inte prenumerant så ger vi dig också möjligheten att testa vår produkt under en tid.

Hämta MinSMP för iPhone eller Android