Misstänkta dubbelmördaren tiger

Växjö Artikeln publicerades

Kvinnan, som är misstänkt för dubbelmord i Växjö, har inte velat svara på några frågor från polisens förhörsledare hittills.
Därför finns det i nuläget inga kända motiv.

Den 34-åriga Växjökvinnan begärs i dag häktad på sannolika skäl misstänkt för de båda morden.

Hon är tidigare helt ostraffad men polisen kände till hennes psykiska sjukdomsbild.

Kvinnan har hittills inte berättat någonting för polisen sedan hon greps strax efter klockan halv ett på påskdagens eftermiddag.

–?Kvinnan ger ett för­virrat intryck och mår inte psykiskt bra. Hon valde att inte svara på någon av förhörsledarens frågor och något motiv till brotten har vi ännu inte funnit, säger Stefan Karlsson.

Ett 15-tal poliser, fem tek­niker och tio utredare, arbetar med dubbelmordsutredningen. Polisens kriminaltekniker finkammar de båda döda männens bostäder i jakten på spår.

Innan teknikernas arbete är slutfört får utredarna inte komma in i bostäderna på grund av risken för att värdefulla spår då förstörs. Kriminalteknikernas arbete är tidsödande och de arbetar sig sakta men säkert genom hela bostäderna.

–?När vi väl får tillträde till 70-åringens lägenhet och kan undersöka det som finns där, är jag övertygad om att vi hittar kopplingen till kvinnan, om det nu finns någon.

Den 41-årige mannen hittades död i sin lägenhet på Prebendevägen strax efter klockan nio på påskdagens morgon. Förutom kriminaltekniker kallades en rättsläkare till platsen.

–?Mannen hade flera stick- och skärskador på kroppen och kvinnan var bekant med honom, bekräftar Stefan Karlsson.

På den mördade 41-åringens lägenhetsdörr finns även den nu anhållna kvinnans namn. Kvinnan är dock själv skriven på en adress på Teleborg.

En och en halv timme efter att 41-åringen hittats ringde den mycket svårt skadade 70-årige mannen själv till larmcentralen. Mannen påträffades där­efter blödande i en trappuppgång på Vintervägen.

70-åringen fördes till Växjö lasarett där han opererades, men hans liv gick inte att rädda utan mannen avled senare under eftermiddagen. Polisen kunde aldrig förhöra mannen på grund av hans svåra skador.

Därför kommer den tekniska bevisningen att bli avgörande för att kunna binda den 34-åriga kvinnan till de båda morden.

Redan vid 12.30-tiden på påskdagen greps kvinnan på en buss i anslutning till Norremarksrondellen. Chauffören och passagerare larmade polisen om kvinnan som gav ett mycket förvirrat intryck och viftade med en blodig kniv. Även på kvinnans kläder fanns en hel del intorkat blod.

Såväl kniven som kvinnans, liksom offrens, kläder­ kommer snarast att undersökas av experter på Statens kriminaltekniska laboratorium. På så sätt kan kvinnan komma att knytas till brottsplatserna tillsammans med kriminaltek­nikernas övriga fynd.

Sedan de döda männen hittades har polisen knackat dörr i de aktuella bostadsområdena för att höra om grannarna hört någonting.

Kriminalkommissarie Stefan Karlsson säger att polisen ännu inte exakt vet när 41-åringen mördades. Hittills har ingen av grannarna kunnat lämna några avgörande ledtrådar i det fallet.

I?dag fortsätter dubbel­mordsutredningen, som nu leds av kammar­åklagare Anna-Karin von Schoultz, med nya förh