Ny brand i övergiven lokal i Sandsbro

Växjö Artikeln publicerades
Foto: Carl Carlert

I söndags kväll brann det i en övergiven byggnad i Sandsbro. På fredagskvällen började den att brinna igen.

Kvart över nio på fredagskvällen larmades Värends räddningstjänst om att det brann i en övergiven affärslokal i korsningen Furumovägen–Fyllerydsvägen i Sandsbro. Senast i söndags kväll brandhärjades samma byggnad.

– Det är kraftig rökutveckling i lokalerna och vi har just nu en styrka på plats som arbetar med att undersöka omfattningen av branden och att släcka den. Hur branden har startat har jag ingen information om i nuläget, sa Carl-Johan Sjöstrand, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, på fredagskvällen.

Vid halv elvatiden på kvällen brann det fortsatt kraftigt i byggnaden och räddningstjänsten, som hade tre bilar på plats, beslutade om att fokusera på utvändig släckning.

– Vi misstänker att även denna brand är anlagd. Vi kommer att göra en teknisk undersökning men den kommer antagligen inte att ske förrän på måndag, säger Per Bergendahl som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Tidigare fanns en Konsumbutik i affärsbyggnaden som gick under namnet Sandsbro centrum men de senaste åren har lokalerna stått tomma och har blivit utsatta för skadegörelse.

Senast i söndags kväll brandhärjades samma lokal. Det finns starka misstankar om att den branden var anlagd och polisen upprättade en anmälan om mordbrand. Misstanken var att någon då hade tagit sig in i byggnaden genom att bryta loss en skiva som satt för ett trasigt fönster och därefter anlagt en brand i ett gammalt personalutrymme.