Ny sportpub slår upp portarna i Växjö

Växjö Artikeln publicerades
På tisdagsmorgonen kom nyheten - inom kort får Växjö en ny sportbar.
Foto:Elliot Sjöfors
På tisdagsmorgonen kom nyheten - inom kort får Växjö en ny sportbar.

I början av 2018 slår O’Learys upp portarna till en ny sportbar i Växjö.

De öppnar i två plan i Linnégallerian.

På tisdagen meddelade fastighetsägaren A Group of Retail Assets Sweden AB (Agora), som äger Linnégallerian i Växjö, att de har tecknat ett 14-årigt hyresavtal med pub- och restaurangkedjan O’Learys.

– Vi fortsätter att utveckla vår fastighet med starka koncept som bidrar till ökad puls och attraktivitet i Växjö City. O’Learys kommer att skapa en fantastisk mötesplats i bästa cityläge och vi ser fram emot invigningen under 2018. I och med denna etablering är nu hela övervåningen i gallerian uthyrd, säger Catarina Löfgren, affärsområdeschef Agora.

O’Learys öppnade sin första restaurang 1988 i Göteborg och de har i dag 120 restauranger runt om i Sverige. I Växjö kommer restaurangen och puben bli i två plan, med ingång mot Storgatan.

Restaurangen kommer att drivas av JJL Invest med säte i Kalmar. Förutom att de sedan tidigare driver en O’Learys i Kalmar driver de även samma koncept i både Ystad och i Lund.

– Vi tror på Växjö. Det är en växande stad med ett stort förenings- och näringsliv. Förutom restaurang och sportbar kommer vi att erbjuda flera aktiviteter för våra gäster, säger Rasmus Gustafsson, försäljnings- & marknadschef i JJL Invest.

– Vi ska nu sättas oss ner och dra upp planeringen för nyetableringen. Därför kan vi i nuläget inte säga vilka aktiviteter vi kommer erbjuda eller hur många som kommer att behöva anställas, fortsätter han.

O’Learys har tidigare haft en restaurang i Växjö, då höll de till vid Båtsmanstorget.