Nya bakslag för alliansen

Växjö Artikeln publicerades

I tisdags var Lena Johannesson med och stoppade försäljningen av
1 100 lägenheter i allmännyttan.
Även i går satte hon åter igen käppar i hjulen för alliansen när i Tusenåriga riket och den nya scenen i Linnéparken stod på dagordningen.

Knappt hade krutröken lagt sig efter kommunfullmäktiges sammanträde i tisdags förrän det var dags igen.
På onsdagen var det sammanträde i byggnadsnämnden. Ett ärende handlade om att ge delegation till nämndens ordförande Nils Fransson (FP), att ge bygglov för en ny hyresfastighet i tusenåriga riket i centrala Växjö. Det skulle också innebära att ett gammalt gårdshus måste rivas.
Många Växjöbor vill behålla gårdsmiljön och protesterna har på sina håll varit starka.
Åter igen trädde den utkastade kristdemokraten Lena Johannesson in som huvudaktör i ett kommunalt beslut. Hon röstade med oppositionen. Detta innebar att det blev nej till bygglov.
– Bekymret är att vi har en vilde som fattar egna beslut och det är inte bra, säger Nils Fransson.
– Jag ser mig inte som en vilde. Även om folk kallar mig vilde så har jag faktiskt en egen hjärna att tänka och jag lyssnar på vad folk säger, säger Lena Johannesson.

Åsa Karlsson Björkmarker,vice ordförande i byggnadsnämnden, tackar för stödet.
– Jag är glad över den hjälpen så klart för det innebar att det blev ett avslag. Nu har vi ett beslut. Blir det överprövat så får vi se om det håller eller inte.
Även på dagordningens sista punkt hade Lena Johannesson huvudrollen och röstade mot sina forna allianskolleger.
Ärendet om scenen i Linnéparken, som kommunledningen ordnat fram pengar till, återremitterades. Detta innebär att det måste utredas ytterligare vilket i sin tur medför att scenbygget försenas.
Enligt Åsa Karlsson Björkmarker kommer ungefär halva lekplatsen i Linnéparken att försvinna med den nya scenen. Och vilka konsekvenser detta får har inte utretts.
– Det blir väl ingen allsång i sommar då, inte på den nya scenen, säger Nils Fransson.
De kan väl använda den gamla scenen?
– Det kan de väl. Men jag tycker att det här är åt pepparn.